Mijn naam is Steef Utama en ik ben 27 jaar. Ontzettend bedankt dat jullie overwegen om mij te betrekken bij 1 van de mooiste dagen van jullie leven. Ik fotografeer met alle plezier jullie bruiloft. Om de beste kwaliteit en service te kunnen garanderen, fotografeer ik per jaar maximaal 25 bruiloften. Ik streef ernaar om van elke bruiloft een uniek kunstwerk te maken. De vele kleine momenten die ertoe doen leg ik zo mooi mogelijk voor jullie vast en samen vormen deze foto's uiteindelijk het verhaal van jullie dag, zodat jullie deze niet zullen vergeten. Ben je benieuwd hoe ik dat doe?


BEFORE
Voorafgaand aan de bruiloft is het belangrijk dat wij elkaar leren kennen. Ik ben tenslotte wel de hele dag aanwezig op één van jullie mooiste dagen, dus een goede klik moet er wel zijn! Maar wees gerust, ik ben erg makkelijk in de omgang :). Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we jullie dagindeling en wensen en kan ik waar nodig advies geven. Elke bruiloft is uniek en daarom doe ik mijn uiterste best om van elke bruiloft een uniek kunstwerk te maken.THE WEDDING DAY
Ik zal gedurende de dag zo onopvallend mogelijk te werk gaan om de bruiloft zo puur mogelijk te documenteren. De kleine momenten die samen het verhaal van jullie dag vertellen leg ik zo mooi mogelijk vast. Tijdens de fotoshoot zal ik jullie begeleiden en probeer ik een zo ontspannen mogelijke sfeer te creëren waarbij jullie gewoon jullie zelf kunnen zijn. Waar het voor mij om gaat is dat ik jullie connectie en liefde voor elkaar terug laat zien op de foto's.AFTER
Na de bruiloft zal ik de foto's zorgvuldig één voor één nabewerken. Binnen 2 dagen ontvangen jullie al een kleine preview van 10 foto's. Binnen 6 weken na de bruiloft ontvangen jullie alle bewerkte foto's digitaal. Om de foto's tastbaar te maken, maak ik ook graag een luxe, moderne trouwalbum voor jullie. Mochten jullie gekozen hebben voor een luxe trouwalbum, dan kunnen we daarna beginnen met het selecteren van de foto's en het ontwerpen van het album.Ik heb een drietal pakketten met veel zorg samengesteld. Mijn diensten beginnen bij 6 uur fotografie voor €1195,- en kunnen uitgebreid worden met meer uren fotografie en prachtige linnen of ecolederen fine-art fotoboeken in allerlei kleuren en formaten. Informeer naar de vele mogelijkheden. Trouwen jullie in het buitenland? Ik ga graag mee!

Over mij

Opgegroeid in Almere en nu woonachtig in Rotterdam. Mijn interesse om verhalen te vertellen ontstond toen ik nog een klein kind was. Ik vond het altijd erg geweldig om verhalen van mijn ouders en grootouders te horen. Verhalen van tientallen jaren geleden konden zij nog zo gedetailleerd vertellen, vol passie en plezier. Als luisteraar waande je je echt in het moment. Dit deed mij beseffen dat verhalen en momenten iets zijn om voor altijd te koesteren. Iets dat soms dus van generatie tot generatie doorverteld zal worden.

In mijn zoektocht om ook zulke mooie verhalen te kunnen delen heb ik mijn passie voor fotografie ontdekt. Ik vind het erg gaaf dat je verhalen en emoties vast kan leggen in een foto. Met mijn fotografie wil ik gevoelens opwekken, van blijdschap tot verdriet. Wanneer een foto een bepaald gevoel opwekt, is mijn missie geslaagd.

Mijn stijl omschrijf ik als puur en simpel. Of het nu gaat om een moment, een portret of detail. Ik ga op zoek naar de essentie en leg deze zo mooi mogelijk voor jullie vast. Jullie persoonlijkheid, jullie onderlinge connectie en natuurlijk jullie liefde voor elkaar leg ik maar al te graag op een natuurlijke manier vast. Minimalistische en strakke composities, subtiel gebruik van daglicht en vooral ook het gebruik van zachte schaduwen zijn een aantal middelen die je veel terug ziet in mijn fotografie.

Naast het feit dat ik heel veel plezier beleef tijdens het fotograferen, ben ik vooral ook erg dankbaar dat ik mooie bruiloften mee mag maken vol liefde en dat ik toffe mensen leer kennen. Ik zal daarom altijd mijn best doen om elke bruiloft zo uniek mogelijk vast te leggen.